Dit weten we over de Texas moordpartij

05-11-2017

Update 8:18 uur: De schutter die gisteren het vuur opende in een kerk in Sutherland Springs is Devin Patrick Kelley, een 26-jarige man uit het naburige Comal County in de Amerikaanse staat Texas. Hij is een oud-militair en werd in 2014 ontslagen bij de luchtmacht vanwege mishandeling van zijn vrouw en kind, meldt CNN.

Update 21:13 uur: President Trump reageert op de schietpartij waarbij 27 mensen, waaronder veel kinderen, om het leven zijn gekomen.

Update 21:02 uur: Volgens lokale media zijn er 27 doden gevallen.

Zondagochtend (plaatselijke tijd)zijn er in Texas minstens zestien mensen neergeschoten bij een schietpartij in een kerk. De sheriff spreekt van "meerdere doden, onder wie enkele kinderen". De plaatselijke commissaris heeft het op de Amerikaanse tv zelfs al over 24 doden en 20 gewonden.

De schietpartij vond plaats in de First Baptist Church in Sutherland Springs, een kleine gemeenschap van ongeveer 400 inwoners zo'n 50 kilometer ten zuidoosten van San Antonio.

"De man liep zondag de kerk binnen en begon wild rond te schieten", zo zegt Joe Tackitt, de plaatselijke sheriff. Volgens een ooggetuige vielen er zeker twintig schoten na elkaar. Verscheidene mensen lagen naar verluidt op de grond.

Hoewel het voorlopig nog niet meteen bekend is hoeveel slachtoffers er precies vielen, spreekt Tackitt toch over meerdere doden, "onder wie enkele kinderen". Albert Gamez Jr., de commissaris van Wilson County, had het op tv zelfs al over 24 doden en 20 gewonden. Ook de schutter werd doodgeschoten door de agenten.

De ordediensten zijn massaal ter plaatse en er worden onder meer helikopters ingezet om de slachtoffers naar het ziekenhuis te brengen.

De gouverneur van Texas, Greg Abott, uitte op Twitter al zijn medeleven voor de slachtoffers.