8 aanhoudingen bij huiszoekingen in terreuronderzoek België

05-03-2018

Afgelopen zondag zijn er in het kader van een terreuronderzoek meerdere huiszoekingen gedaan in Molenbeek, Mechelen en Geraardsbergen. Dat bevestigt het federaal parket aan de Belgische krant het Nieuwsblad.

"De huiszoeking vond plaats in het kader van een terreurdossier", zegt Wenke Rogge van het federaal parket. "Daarbij werden geen explosieven aangetroffen. Wel zijn er spullen meegenomen voor analyse", aldus Rogge. Volgens het parket staat het onderzoek volledig los van de dossiers van de aanslagen te Parijs op 13 november 2015 of Brussel/Zaventem op 22 maart 2016.

Weer verkeerd

Bij de huiszoeking in Mechelen is de politie opnieuw in een verkeerde flat binnengevallen. Het is al de tweede keer dat die bewuste deur wordt ingebeukt, terwijl het eigenlijk de overbuurman is die ze moesten hebben.

In totaal vonden er zeven huiszoekingen plaats, waarbij acht personen zijn meegenomen voor verhoor. Ze wonen allemaal in Molenbeek. Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure hadden speurders aanwijzingen dat de verdachten een aanslag aan het voorbereiden waren. Maar die informatie blijkt nu niet te kloppen, aldus De Standaard.

De acht personen, van wie het gerecht de nationaliteit niet wil vrijgeven, worden maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.