Afghaanse politieagenten ontvoerd in Taliban-busaanval

01-03-2018

Propaganda foto Taliban
Propaganda foto Taliban

In twee afzonderlijke aanvallen hebben Taliban terroristen 30 mensen, waaronder 19 politieagenten, gekidnapt en zes politieagenten gedood.

Talibanstrijders hebben minstens zes politieagenten gedood bij een aanval op een controlepost en tientallen buspassagiers gekidnapt in twee afzonderlijke aanvallen in het zuiden van Afghanistan , aldus functionarissen.

Een groep terroristen die legeruniformen droegen, ontvoerde 30 mensen, waaronder 19 politieagenten, nadat ze dinsdagnacht aan de grens tussen de provincies Kandahar en Uruzgan een bus hadden gestopt.

"Er waren ook burgers in de bus en we proberen de mensen te identificeren die zijn gekidnapt tijdens de aanval," vertelde Qudratullah Khushbakht, een woordvoerder van de Kandahar-gouverneur, aan Al Jazeera.

In een tweede incident werd een politiecontrolepost in het Shah Wali Kot-district in de provincie Kandahar aangevallen door Taliban- terroristen, waarbij zes politieagenten zijn gedood en vijf anderen gewond zijn geraakt, aldus generaal Abdul Razik, de politiechef van Kandahar, aan lokale media.

De Taliban eisten de verantwoordelijkheid op voor beide aanslagen en zeiden dat ze politieagenten "levend" hebben gekidnapt.

Het Afghaanse leger en de door de VS geleide coalitietroepen vechten nog steeds tegen de Taliban om de controle over gebieden in het land, maar de veiligheidssituatie is verslechterd.