Agent verdacht van terreurlekken had contact met broer hoofdverdachte 22 maart

21-09-2017

De Brusselse agent die ervan verdacht wordt vertrouwelijke informatie te hebben gelekt van een terreurdossier, zou in contact gestaan hebben met Yassine Atar, broer van Oussama Atar en neef van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen op 22 maart in Brussel en Zaventem. Het contact zou al dateren van voor de aanslagen. 

De Brusselse politieagent werd maandag opgepakt op verdenking van schending van het beroepsgeheim en corruptie. Hij zou vertrouwelijke informatie doogespeeld hebben aan mensen betrokken in een terreurdossier. Uit goede bron vernemen we dat de man via Whatsapp in contact gestaan zou hebben met Yassine Atar, de broer van Oussama Atar die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. De broers Atar zijn ook neven van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen in Maalbeek en Zaventem.De

Het contact zou dateren van voor de aanslagen. De inhoud van de berichten zijn niet bekend, maar het was wel voldoende voor de onderzoeksrechter om hem aan te houden.  

Via VRT.be