Brussel: “Meer dan 700 agenten paraat voor nieuwjaar”

20-12-2017

Wat de politie-inzet betreft beloofd dit jaar een nieuw record te worden gevestigd. Het korps van Brussel-Hoofdstad voorziet in meer dan 700 agenten om de feestelijkheden in het centrum en op de Heizel in goede banen te leiden. Dit bericht Het Nieuwsblad vandaag. 

De reden: de rellen van de afgelopen maand, het vuurwerk op een nieuwe locatie én de aanhoudende terreurdreiging.

Volgens Brusselse agenten in het veld is de mobilisatie "ongezien". "Voor een normale oudejaarsavond bedraagt de inzet tussen de 500 en 600 mensen. Dit jaar gaan we daar losjes over", zegt een Brusselse politieman. "Kleine verloven worden ingetrokken, iedereen moet paraat staan. Je zal de 31ste december behoorlijk wat blauw zien op straat."

Bij het recordaantal van 700 agenten zouden ook versterkingen van de federale politie zitten. "Er zijn sproeiwagens en gepantserde voertuigen aangevraagd én de cavalerie zal opnieuw in het straatbeeld verschijnen. Dat was lang geleden."

Ilse Van De Keere, woordvoerster van de politie Brussel, wil het getal noch bevestigen, noch ontkennen. "Wij communiceren nooit over aantallen, uit veiligheidsoverwegingen. Maar het klopt dat er een grotere inspanning geleverd zal worden."

Het huidige dreigingsniveau in België staat nog altijd op het één na hoogste niveau. Dit betekent dat de kans op een aanslag reëel is.