Chauffeurs beramen aanslag op hoofdkantoor Uber

05-03-2018

Taxichauffeurs beramen een aanslag op het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam. Ze betichten de internetvervoerder van oneerlijke concurrentie en willen het hoofdkantoor van Uber 'binnenstormen' met brandbommen. Uber heeft aangegeven extra maatregelen te nemen.

Op Telegram staat te lezen dat de aanval op het kantoor van Uber gepland staat op 20 maart om 16.00 uur, "Alles en iedereen is welkom. Neem je bakstenen, vuurwerk en molotovs mee!"

Het Algemeen Dagblad ontdekte de oproep in de Telegram-groep 'WegMetUber', die begin februari is opgericht en inmiddels circa 300 anonieme leden telt. Achter de oproep zit een groep boze Amsterdamse taxichauffeurs, zo melden ingewijden uit die branche. Ze vinden dat internetdienst Uber op oneerlijke wijze concurreert met de reguliere taxibranche.

Tot de leden behoren ook Uber-chauffeurs die het oneens zijn met de commissie van het bedrijf van 25 procent van de ritprijs. ,,De klant is koning en de chauffeurs zijn k**honden en slaven. Uber haalt meer en meer het bloed onder mijn nagels vandaan", klinkt het.

De politie zegt op de hoogte te zijn van de oproep. ,,We hebben de zaak in onderzoek", aldus woordvoerder Frans Zuiderhoek. ,,Mogelijk is er sprake van meerdere strafbare feiten, waaronder opruiing tot het binnendringen van andermans pand."