UPDATE: 3 doden en 11 gewonden bij aanslag Straatsburg, dader geradicaliseerd en bekend bij autoriteiten.

11-12-2018

Afbeelding van Tineke Senf
Afbeelding van Tineke Senf

Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond volgens Franse media 3 doden gevallen. Elf personen zijn gewond geraakt. waarvan 7 ernstig. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd. De dader (29) is inmiddels geïdentificeerd en is een bekende van de politie. Op dit moment is er een schotenwisseling gaande tussen de schutter en de politie.

De Belgische omroep VTM meldde eerder dat de schutter mogelijk door de politie was neergeschoten, maar dat bericht wordt door autoriteiten weersproken. Er zouden onder anderen soldaten met machinegeweren door het centrum gerend hebben. 

De schoten zouden zijn gelost op de Place Kleber. Volgens ooggetuigen zou er een man met een geweer door het centrum hebben gelopen. De politie heeft de dader (29) inmiddels geïdentificeerd en dit blijkt een geradicaliseerde bekende van de politie te zijn die een zogenoemde Fiche S heeft. De antiterreureenheid heeft inmiddels een schotenwisseling met de dader gehad. IS heeft eerder gedreigd met een aanslag op de kerstmarkt in Straatsburg maar heeft zich nog niet laten horen. 

Dit nieuwsbericht wordt aangevuld...