Door Iran gesteunde slapende terreur cellen wachten in Amerika om in actie te komen

02-09-2018

Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen en veiligheidsexperts hebben onlangs in het Congres getuigd over de aanwezigheid ​​van Iraanse terroristische "slaapcellen" die in de Verenigde Staten opereren.

Het Amerikaanse Congressional Security Committee hield onlangs een hoorzitting gericht op de dreiging van Iraanse terroristische netwerken in de VS die gewoon wachten om orders te ontvangen om te handelen.

De experts waarschuwden dat Iran in staat is om Amerika en de Amerikaanse belangen op elk moment aan te vallen. Iran heeft slapende cellen in de Verenigde Staten. Daarnaast hebben ze in Libanon de Hezbollah, met een actieve terreuraanwezigheid in Latijns-Amerikaanse landen.

CIA

In 2003 verklaarde de voormalige CIA-directeur George Tenet dat er twaalf Hezbollah-cellen in de VS actief waren. Aangezien dit 15 jaar geleden was, is het zeer waarschijnlijk dat er sindsdien veel meer zijn vastgesteld.

Volgens Ilan Berman, vice-president van de American Foreign Policy Council, is Hezbollah aanwezig in ten minste "vijftien metropolen, die zich uitstrekken van New York tot Los Angeles." De raad noteerde de volgende locaties: New York, NY, Newark, NJ, Boston, MA, Chicago, IL, San Francisco, CA, Louisville, KY, Houston, TX, Miami, FL, Los Angeles, CA, Portland, OR, Atlanta, en Tampa, FL.

Volgens Republikein Peter King (R., NY), lid van het House Homeland Security Committee en voorzitter van zijn subcommissie terrorismebestrijding en inlichtingen, stelt Iran 'een directe bedreiging voor het thuisland'.

Een belangrijke zorg is "Iraanse steun voor Hezbollah. Ze zijn "actief in het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en hier in de VS. Dat is waar Hezbollah-agenten zijn gearresteerd voor activiteiten in ons eigen land", zei King. Hij verwees naar de recente arrestatie van twee personen die terreuraanslagen pleegden in New York City en Michigan.

"Beide personen ontvingen aanzienlijke wapentraining van Hezbollah," zei King. "Het is duidelijk dat Hezbollah de wil en het vermogen heeft."

"Beter bij explosieve apparaten dan ISIS"

"Ze zijn net zo goed of beter in explosieven dan ISIS. Ze zijn beter in moorden en ontwikkelen moordcellen, "zei Michael Pregent. Hij is een voormalige inlichtingenofficier die heeft gewerkt om de Iraanse invloed in de regio tegen te gaan. "Ze zijn beter in het voorbereiden, beter in het bekijken van dingen." Ze kunnen aanvallen uitbesteden aan Hezbollah.

"Hezbollah is slim", zei Pregent. "Ze zijn erg goed in het geheim houden van hun communicatie en het veilig houden van hun operationele beveiliging. Nogmaals, vanuit een hoogstaand aanvalsperspectief zouden ze goed zijn in geïmproviseerde explosieven. "

Anderen getuigen voor het Congres akkoord ging met deze beoordeling.

"Het antwoord is duidelijk. We worden geconfronteerd met een bedreiging ", zei Emanuele Ottolenghi, een senior fellow bij de Stichting voor de verdediging van democratieën, die de Iraanse militante inspanningen al lang heeft gevolgd. "Hun netwerken zijn aanwezig in de Verenigde Staten."

Trojaanse paarden

Hezbollah bouwt al tientallen jaren een netwerk van slaapcellen in het Midden-Oosten, Amerika en Europa. Dankzij deskundige Iraanse militaire training, maakt het hen tot een zeer formidabele tegenstander.

In de IRGC Quds Force-trainingskampen van Iran trainen de slapers. Daarbij beheersen ze de kunst van het opgaan in de maatschappij. Ze leren ook hoe ze vrijwilligers kunnen werven om hun zaak te helpen. In hun gastland zouden ze ook gemakkelijk toegang hebben tot automatische wapens en explosieven. Ze kunnen deze krijgen via criminele bendes die zich bezighouden met drugssmokkel, mensensmokkel en wapenhandel.

Hezbollah is diep geworteld in Latijns-Amerika en de drugssmokkelindustrie. Een groot deel van het geld dat Hezbollah financiert, komt van de drugssmokkel.

Het infiltreren van de VS en Europa is de laatste jaren bijzonder gemakkelijk geweest. Met miljoenen vluchtelingen die Syrië, Irak en andere plaatsen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika ontvluchten, is het voor de terroristen een fluitje van een cent geweest om landen binnen te dringen.