Dubbele arrestatie Denemarken voor poging leveren drones aan IS

28-09-2018

Twee mensen zijn woensdag in Kopenhagen gearresteerd en beschuldigd van pogingen om de Islamitische Staat van drones te voorzien, die de organisatie heeft gebruikt om aanvallen uit te voeren, aldus de politie.

De twee werden gearresteerd nadat de politie en de Deense veiligheids- en inlichtingendiensten raids hadden uitgevoerd in Kopenhagen, de politie werd door Jerusalem Post geciteerd in een verklaring.

De twee personen worden ervan verdacht lid te zijn van een breder netwerk dat vanuit Denemarken drones en andere benodigdheden aan de Islamitische Staat levert voor gebruik in gevechten, aldus de politie. De politie heeft hun namen of details over hen niet vrijgegeven.

Ze werden beschuldigd van pogingen om met het terrorisme in het buitenland samen te spannen en zullen donderdag voor de rechtbank verschijnen, zei de politie in een verklaring.

Islamitische staat maakt in toenemende mate gebruik van drones om aanvallen uit te voeren in Syrië en Irak en de vrees bestaat dat zij deze tactiek ook in het Westen willen toepassen.