Explosie New York is terreurdaad

11-12-2017

UPDATE 15:15 uur

Onbevestigde eerste foto van de dader van de mislukte aanslag. Zijn zelf gefabriceerde bom ontplofte niet volledig. 

UPDATE 14:48 uur
De autoriteiten behandelen de explosie als een terroristische aanslag.  Alleen de dader zou bij de mislukte aanslag gewond zijn geraakt.

UPDATE 14:34 uur

Dader uit Bangladesh handelde in naam van ISIS. 

UPDATE 14:25 uur:
Vermoedelijk heeft een zelfmoordterrorist zichzelf geprobeerd op te blazen waarbij de bom niet volledig tot ontploffing is gekomen. Op onderstaande videobeelden is te zien hoe de explosie plaats vond.   

UPDATE 14:13 uur:

Lokale autoriteiten bevestigen dat er een explosie heeft plaatsgevonden. BBC spreekt over een mogelijke pijpbom die tot ontploffing is gebracht. Hierbij is volgens de eerste berichten één persoon gewond geraakt. De mogelijke dader is gearresteerd. 

In Manhattan heeft een explosie plaats gevonden in een voetgangerstunnel nabij de drukste bushalte van New York. Een man met 'draden aan zijn lijf' is, volgens ooggetuigen, na de explosie gearresteerd. De politie is massaal aanwezig. Verschillende metrolijnen worden momenteel geëvacueerd. 

Volgens politiebronnen aan ABC News zou een man bom tot ontploffing gebracht hebben in een voetgangerstunnel onder het busstation, dit werd echter nog niet bevestigd. Mogelijk zijn er nog meer explosieven aanwezig.