Man rijdt in op menigte in Melbourne, kleuter zwaargewond

21-12-2017

Update 13:00 uur: Een van de mannen van de Suzuki SUV is volgens de krant The Australian een doorgedraaide drugsverslaafde met psychische problemen. De man zou afkomstig zijn uit Afghanistan.

Update 11:00 uur: Aanslag in Melbourne was een "bewuste actie", zegt politie. Twee gearresteerde verdachten waren familie van elkaar.


Update 8:31 uur: De politie roept mensen op die videobeelden of foto's, van de mogelijke aanslag hebben, deze te uploaden naar de politie via https://australiauploadserviceweb.cloudapp.net

Update 8:22 uur: In relatie tot de mogelijke aanslag zijn twee personen gearresteerd. 

Onbevestigd: Mogelijk mededader
Onbevestigd: Mogelijk mededader

Een man is met een auto ingereden op voetgangers in Melbourne, Australië. De politie zegt dat dat er 19 personen gewond zijn geraakt. Een kleuter zou zwaargewond zijn geraakt.De chauffeur is gearresteerd.

Het incident vond plaats op Flinders Street tussen de straten Elizabeth en Swanston. De man zou met zijn SUV door het rode licht rechtstreeks op de voetgangers zijn ingereden. "Terwijl de auto hier op dit kruispunt naderde ... hij maaide iedereen gewoon neer, mensen vlogen overal naartoe," zei Sue, een getuige, tegen 3AW Drive.

Onduidelijk of het om ongeval gaat of dat chauffeur bewust op mensen inreed. 

Meer volgt....