FBI: Onderzoek naar 1.000 potentiële 'Lone Wolf'-terroristen

17-05-2018

FBI directeur Christopher Wray
FBI directeur Christopher Wray

Volgens Christopher Wray, directeur van het Federal Bureau of Investigation (FBI), onderzoekt het bureau 1000 vermeende "Lone Wolf" -terroristen en nog eens 1000 mogelijke "binnenlandse terroristen".

Christopher Wray zei dat het onderzoek alle 50 staten betrof.

"En wat het zo moeilijk maakt, is dat er niet veel punten zijn om contact te maken met een aantal van deze mensen," zei hij. "Ze kiezen zogenaamde zachte doelen, ze gebruiken eenvoudig te gebruiken wapens, je weet wel, IED's [geïmproviseerde explosieven], auto's, messen, wapens."

Tijdens een zitting van de Senaatscommissie stelde de FBI-directeur dat "Lone Wolf terroristen", die ook worden omschreven als personen die via internet zijn geradicaliseerd, de hoogste prioriteit van de FBI zijn op dit moment. "

In december 2017 bracht de FBI een rapport uit waarin de namen staan van in eigen land geradicaliseerde individuen die als de belangrijkste terroristische bedreiging voor de VS in 2018 worden gezien. Deze geradicaliseerde personen zijn hiermee voor de Amerikaanse overheid belangrijker om op te sporen dan terroristen die het land willen binnenkomen om een terreurdaad uit te voeren.