Gastcolumn Azazel Jihad Watcher: IS-supporters kanaal blij met invoeren sleepwet

09-11-2017

De meningen over de sleepwet zijn nogal verdeeld in dit land. De één vindt het twee keer niks en de ander ziet er het nut wel van in. De coalitiepartijen zijn het er in ieder geval over eens. Als het aan hen ligt dan komt deze sleepwet er. Buiten de coalitie om, is er nog een verrassende voorstander van deze aanstaande wet, die de AIVD meer bevoegdheden geeft om potentiële terroristen digitaal te bespieden, en dat zijn de IS-aanhangers zelf. Althans, als we dit telegram kanaal waarvan u hieronder een screenshot ziet mogen geloven.

Het grootste voordeel van deze wet, is volgens dit IS-supporters kanaal; dat moslims hierdoor sneller radicaliseren. Dit omdat deze wet volgens de redenatie van dit IS-supporters kanaal, enkel en alleen Nederlanders met een islamitische achtergrond zal bespioneren. Oeps, Buma, Segers, Rutte en Pechtold; horen jullie dit? Een IS devoot die een eigen kanaal heeft, ziet die wet als een hulpmiddel om zo nog meer moslims aan hun kant te krijgen. En het is vrijwel zeker dat hij daarop gaat inspelen als het raadgevend referendum hierover is geweest, en de uitkomst ervan door Buma en misschien ook wel de rest van de coalitie zo aan de kant wordt geschoven.

Want de IS devoot beweert ook, dat het enkel en alleen maar een middel zal zijn dat een dienst als de AIVD meer bevoegdheden geeft om nog meer moslims lastig te vallen door indirect in te zien wat deze mensen zoal bekijken en lezen op het internet. Want ja, met een niet gerichte digitale tap, haal je informatie van alles en iedereen die in die wijk woont waar die vermeende terrorist schijnt te wonen, digitaal binnen. Wat hij er niet bij verteld en er heel slim uit laat is; dat met zo'n massa tap waarin een brei aan digitale gegevens zo in een keer naar binnen wordt getrokken, ze ook gelijk kunnen zien wat bijvoorbeeld ome Piet uit Zwaansdijk zoal op het internet uitspookt. Ze zien de films die hij ziet, ze zien de sites die hij bekijkt op zijn zolderkamertje. Ook kan een dienst zo zien dat Rochelle uit Hoensbroek een dierenliefhebster is, die op het internet aan heeft gegeven dat ze (bijvoorbeeld) mee gaat doen aan een demonstratie tegen dierproeven.

Tussen al die brei die met bakken binnenstroomt, moet men dan al dan niet met behulp van slimme technische programma's er maar uit zien te vissen, wie van al die inwoners in die wijk de bewuste terrorist is, die zich bijvoorbeeld op versleutelde of open sociale media sites als Telegram, Facebook of Twitter laat gelden als een gevaarlijk heerschap. Nou veel succes, maar ik zie weinig heil in die wet. Dit om de doodsimpele reden, dat relevante informatie misschien wel verdwijnt in een brei aan info die eerst nog gefilterd dient te worden.

Misschien kan men beter gaan werken aan een wet die het mogelijk maakt om Telegram, Facebook en Twitter accounts, te hacken van personen die bijvoorbeeld lid zijn van pro IS chatgroepen. Dit werkt veel gerichter dan binnenhalen van een brei aan digitale informatie van Jan en alleman. Hiermee tref je terroristische organisaties harder, dan lukraak alles maar af te tappen wat maar af te tappen valt in een hele wijk. Want als je dat doet, dan kan het wel eens zo zijn dat je hiermee terroristische organisaties, zoals Islamitische Staat in de kaart speelt en ze de kans geeft om nog niet geradicaliseerde moslims op te zetten tegen de westerse maatschappij, door te vertellen van dat deze wet alleen maar bedoeld is om moslims te onderdrukken.