Gearresteerde IS-strijders geven toe banden te hebben met regime Assad

16-02-2018

IS-terroristen die door de oppositiegroepen in de noordwestelijke provincie Idlib werden opgepakt, hebben bekend een samenwerking te hebben met het regime van Bashar Al-Assad, aldus bronnen van de militaire vleugel van de oppositiegroep.

Verschillende oppositiegroepen die strijden tegen regime-troepen in Idlib hebben dinsdag 400 IS terroristen gevangen genomen toen deze probeerden te infiltreren in een de-escalatiezone in de stad.

In het eerste verhoor zeiden de IS-terroristen dat Russische en pro Assad-troepen de oppositie vanuit de lucht hadden geraakt, maar dat deze niet gericht waren geweest op IS-strijders die vanuit Hama naar Idlib oprukten, zeiden de bronnen anoniem tegen nieuwsagentschap Anadolu Agency.

De oppositiegroepen hielden de locatie van de aangehouden IS-terroristen geheim omdat de kans groot werd geacht dat het regime een aanval van zijn aanhangers zou organiseren om zo hun bekentenissen te voorkomen, voegde ze eraan toe.

Het Anadolu-bureau was in staat om beelden van sommige terroristen vast te leggen terwijl ze van de ene plaats naar de andere werden verplaatst.

Idlib valt binnen een netwerk van de-escalatiezones - onderschreven door Turkije, Rusland en Iran - waarin daden van agressie uitdrukkelijk verboden zijn.


Bron: https://aa.com.tr/en