Gevaarlijke geradicaliseerde gevangene ontsnapt uit ziekenhuis in Frankrijk

16-05-2018

De Franse politie heeft het plan "Sperwer" uitgevaardigd om een ​​geradicaliseerde voortvluchtige te zoeken in de Noordwest-Franse stad Brest.

Deze gevaarlijke gevangene, die op de S-lijst met potentieel gevaarlijke personen staat, ontsnapte woensdagochtend uit een ziekenhuis in Brest. De Franse gendarmerie heeft tevergeefs naar hem gezocht, meldde de BFMTV-omroep.

De man die gevangen zat in de gevangenis van Brest ontsnapte woensdagochtend tijdens een medische overdracht. De 21 jarige gedetineerde, die de cel in moest voor diefstal, is erin geslaagd om te ontsnappen tijdens zijn aankomst in het ziekenhuis waar hij medische hulp zou krijgen. Volgens berichten vluchtte hij met behulp van een voertuig dat in de buurt op hem wachtte. Ze dwongen het ziekenhuispersoneel mee te werken. 

Plan Sperwer

De Gendarmerie heeft het plan Sperwer opgestart. Dit houdt in dat automobilisten in de omgeving extra worden gecontroleerd en dat er ondersteuning vanuit de lucht is in de vorm van helikopters. Vooralsnog is de verdachte nog op de vlucht.