LIVE: Politieactie in Vorst om gewapende man(nen) beëindigt 

22-02-2018

UPDATE 15:24 uur

De politieactie is inmiddels afgelopen. Het is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk gewapende mannen aanwezig waren. 

UPDATE 14:39 uur

Aanleiding voor de operatie is  de aangifte van een Poolse man die een moord wist te melden. Deze feiten lijken voorlopig onjuist. Het onderzoek zette de politie wel op het spoor van andere mogelijke feiten. Intussen zijn de speciale interventie-eenheden van de federale politie ter plaatse om een gebouw te doorzoeken.

UPDATE 14:15 uur

Volgens de politie van de zone Brussel-Zuid is "een man van Poolse afkomst deze middag in shocktoestand binnen gestrompeld in het politiekantoor."

"Volgens zijn getuigenis was er een moord gebeurd", klinkt het. "Het adres dat hij had opgegeven, bleek niet te kloppen. Toen de politie andere getuigen ondervroeg, meldden die dat ze twee gewapende mannen hadden gespot. De politie is momenteel de aangegeven adressen aan het controleren. Ze hebben tot nog toe geen wapens of mannen gevonden." Om welke wapens het gaat en of er wel degelijk sprake is van een moord, is nog niet geweten.

Inmiddels staat een speciale eenheidsdienst van de federale politie klaar om twee huizen binnen te vallen. Het gaat om twee adressen die werden opgegeven door de getuigen.

Op het Sint-Denijsplein in Vorst is op dit moment een grootscheepse politie-operatie bezig. Dat meldt televisiezender RTL op zijn website.

Het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid, die met onder meer sluipschutters ter plaatse is maar die kan voorlopig niet meer informatie kwijt, evenals als het Brusselse parket.

Volgens burgemeester Marc-Jean Ghyssels van Vorst zouden er mogelijk één of meer gewapende man(nen) gesignaleerd zijn in een flatgebouw in de Jean-Baptiste Vanpéstraat. Er is een veiligheidszone ingesteld en omwonenden krijgen de raad hun huizen niet te verlaten. De hulpdiensten zijn ook ter plaatse.

Later meer....