ALERT Interpol waarschuwt voor een aanstaande aanval in Europa

20-08-2018

Interpol wijst op drie "zeer gevaarlijke" Tunesiërs in Frankrijk. Het vermoeden bestaat dat een van hen zich al in Parijs of in de gemeente Évry zou bevinden.

Interpol lanceerde donderdag een waarschuwing aan alle politie-eenheden over een "aanstaande aanval" in Europa die zou worden gepleegd door drie Tunesiërs, die volgens documenten die de Spaanse krant LA RAZÓN heeft ingezien, al in Frankrijk zijn.

Dit is Nayeh Ben Salah, geboren op 17/10/1976, Yassin Mbarki, 9/9/1980, en Sami Loudhif, 10/7/1984. Mbarki is de enige die geen foto heeft. Er wordt zelfs gesuggereerd dat een van hen al in Parijs of in de stad Évry, in Frankrijk zou kunnen zijn. Volgens de Spaanse krant worden ze beschouwd als "zeer gevaarlijke" individuen, hoewel er geen aanhoudingsbevelen voor hen zijn, hebben de Tunesische autoriteiten ze al een tijdje uit het oog verloren.

De Islamitische Staat heeft, na de territoriale verliezen bij de overwinning door de troepen van de Internationale Coalitie, al zijn "afdelingen" in Afghanistan gereorganiseerd, waaronder degene die zich bezighoudt met de aanslagen in het Westen, die een ernstige terugval hebben geleden na de dood van zijn leider, Abdelmahid Abaaoud, in Parijs in november 2015, nadat hij verschillende aanvallen leidde tegen de nachtclub Bataclan en andere plaatsen.

Een recent door IS verspreid document legt ook uit dat "elke broer of zus die als een eenzame wolf of in een cel met meerdere wolven wil werken bepaalde kenmerken moet hebben, zoals ervoor zorgen dat ze niet te gelovig lijken. Een man die in een geheime operatie werkt, moet zich mengen met de algemene bevolking. Als je een baard kunt vermijden, draag dan islamitische kleding. Ook moet je niet te vaak naar plaatsen als moskeeën, islamitische instituten of islamitische bibliotheken gaan. Je zou ook kleding in westerse stijl moeten gebruiken om ze neutraal te laten lijken en geen aandacht te trekken. " De aanwijzingen bevelen ook aan om niet "te veel gebruik te maken van de gebruikelijke gebeden die worden gebruikt door religieuze broeders, zoals" salam alaykum ". Dit zijn enkele voorbeelden van dingen die de aandacht zouden kunnen trekken. Je moet ze vermijden vooral als je westerse kleding draagt ​​en een elegant kapsel hebt; Natuurlijk, als iedereen in de buurt van de broer weet dat hij een baard heeft, kan hij de aandacht trekken als hij zich plotseling scheert en westerse doeken gaat gebruiken. Elke situatie is anders, dus zorg ervoor dat je niet te radicaal verandert. "

Al met al nog steeds voldoende reden om extra alert te zijn op verdachte omstandigheden.