IS terrorist geeft toe als vluchteling naar Europa te zijn gestuurd door IS

18-02-2018

Drie Syriërs, tussen de 19 en 27 jaar, kwamen naar Duitsland tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 en werden gearresteerd in september 2016 in asiel woningen in Ahrensburg, Großhansdorf en Reinbek bij Hamburg, zo meldt Süddeutsche Zeitung.

Drie Syrische migranten worden momenteel berecht in Hamburg omdat ze lid zijn van een terroristische cel en een van de mannen heeft toegegeven dat de terroristische organisatie Islamitische Staat hem naar Duitsland heeft gestuurd om hen te vertellen zich te vermommen als vluchteling.

Gedurende de laatste acht maanden hebben de rechters in de rechtbank geprobeerd vast te stellen of de mannen door de Islamitische Staat zijn gestuurd of onafhankelijk zijn geradicaliseerd.

De oudste beklaagde, de 27-jarige Mohamed A., bevestigde de rechter dat hij was bevolen door de terreurgroep van de Islamitische Staat om in de golf van vluchtelingen te infiltreren en in Duitsland te wachten op verdere instructies.

De angst voor de terreurgroep die strijders naar Europa stuurt als asielzoekers is sinds 2015 constant geweest en velen waarschuwden dat de groep dergelijke tactieken zou gebruiken.

De Duitse federale inlichtingendienst (BND) heeft eind 2016 een rapport uitgebracht waarin wordt beweerd dat honderden jihadisten naar Europa zijn gekomen vermomd als vluchtelingen, en vorig jaar bracht de Heritage Foundation een rapport uit waaruit bleek dat asielzoekers 54 procent van de verdachten die complotten vormden ontdekt werden in Duitsland.


Bron Breitbart.com