ISIS: “We hadden bommen op luchthaven gelegd”

23-09-2017

In een persbericht beweert terreurorganisatie IS, dat de Parijse luchthaven Charles De Gaulle vorige week aan een grote ramp ontsnapt. Daar vond zondag een evacuatie plaats in een toestel van British Airways, maar het bleek om vals alarm te gaan. Dat heeft althans de politie beweerd.

Islamitische Staat heeft namelijk in een persbericht laten weten dat er zich op diezelfde dag in de luchthaventerminal explosieven bevonden. Die zouden daar geplaatst zijn door een veiligheidsmedewerker.

"De veiligheidsdiensten beweren nu dat het om een vals alarm ging, en proberen daarmee te verbergen dat ze eigenlijk niet in staat waren om de bommenleggers tegen te houden", zo staat nog te lezen in de mededeling.

Het vliegtuig van British Airways, een Airbus A320 dat van Parijs naar Londen zou vliegen, werd (zoals te lezen was op ons Twitter kanaal) afgelopen zondag ontruimd. Officieel omwille van "een probleem met de veiligheid", klonk het. "Er was een incident waardoor de autoriteiten beslist hebben om het toestel enkele minuten voor het moest opstijgen op de grond te houden en de passagiers te evacueren om extra controles uit te voeren", aldus de woordvoerder van de luchthaven vorige week zondag. Na controle kon het vliegtuig alsnog vertrekken.