Leer van tactieken van lonewolf terreur.

28-08-2017

Het patroon:

Afgelopen weekend Brussel en Buckingham Palace, Londen, maar naast deze gevallen onder andere ook in Parijs, Tours en Lyon Frankrijk, Tröllhaten Zweden, Metro van Londen en Würzburg en Keulen Duitsland. Allemaal zijn het locaties waar zogenaamde lonewolf terroristen met messen, zwaarden en bijlen terroristische aanslagen pleegden.

De les:

De Pavlov reactie van beleidsmakers en politici en zelfs deskundigen is het verbieden van datgene dat wordt gezien als de veroorzaker van verwonding of dood. In dit geval messen, zwaarden en bijlen maar naast dat het vrijwel onmogelijk is dat te doen moeten we ook eerlijk zijn en constateren dat de lijst met verboden 'wapens' dan erg lang wordt en het niet de gebruiksvoorwerpen maar de gebruiker ervan de primaire veroorzaker van verwonding of dood is.

De oplossing:

Over een directe oplossing voor toegenomen terreur op het Europese continent schrijf ik een andere column. Vandaag adviseer ik over wat we kunnen doen om de directe dreiging van eenlingen die dood en verderf zaaien met messen, zwaarden en bijlen te minimaliseren.

Allereerst is het standaard uitvoeren van wetshandhavers met vuurwapens een absolute must! Zelfs bij aanslag vrijdag 25 augustus 2017 in Brussel raakte 2 van de zwaarbewapende agenten lichtgewond. Iemand met een mes kan in korte tijd veel schade aanrichten. Messen en zwaarden zijn op korte afstand bijzonder dodelijk en agenten moeten terroristen, die bereid zijn te sterven, dus op afstand uit kunnen schakelen.

Waar ik ook voor wil pleiten is dat burgers het recht krijgen zichzelf te beschermen tegen deze vorm van terreur. Versoepel de wapenwet waarbij, om te beginnen personen zonder strafblad, een ploertendoder of pepperspray mogen aanschaffen en bij zich mogen dragen. Een aanvaller met een mes zal zich omringd zien met mensen die niet hulpeloos zijn op het moment dat er zich een aanval voordoet.

Maak de bevolking weerbaar!