Marokko rolt IS-cel op

21-02-2018

Archief foto
Archief foto

De Marokkaanse autoriteiten hebben een IS-cel in het Noord-Afrikaanse land opgerold, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

In een verklaring liet het ministerie vandaag weten dat zes verdachten in de noordelijke stad Tanger zijn vastgehouden wegens banden met de terreurgroep Islamitische Staat.

Het ministerie zei dat de verdachten betrokken waren bij mishandelingen tegen verschillende mensen in de stad en "handelden om de veiligheid en stabiliteit van het land te schaden". Volgens het ministerie had de cel banden met een andere cel die eerder deze maand in de steden Tanger en Meknes door Marokkaanse autoriteiten was ontmanteld.

Eind vorig jaar arresteerden Marokkaanse veiligheidstroepen twee mensen in de stad Fez voor vermoedelijke banden met de terreurgroep IS. Vier vermoedelijke leden van dezelfde cel werden eind oktober gearresteerd.

In november zei minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit dat rond 1700 Marokkaanse burgers in conflictgebieden in het buitenland vochten, waaronder 929 die voor Islamitische Staat vochten.