Dodental bomaanslag Somalië stijgt verder naar 276

15-10-2017

Update 19:30 uur: Het dodental van de grote aanslag van gisteren blijft stijgen; inmiddels is er sprake van 276 doden

Update 14:45 uur: Het dodental van de bomaanslag is opgelopen tot 189. Ruim 200 mensen raakten gewond. Hiermee is de aanslag de dodelijkste ooit in Somalië. 

Door een grote bomaanslag met een vrachtwagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zaterdag meer dan vijftig mensen om het leven gekomen en rond de tachtig gewond geraakt, aldus de politie.

De meeste slachtoffers zijn burgers, zei een medewerker van een ziekenhuis. De politie vreest dat nog meer doden onder het puin liggen van diverse gebouwen die door de klap zijn ingestort.

Volgens verschillende ooggetuigen reed de vrachtwagen reed met hoge snelheid door een straat, waarbij in de file staande motorfietsen en auto's werden geplet of aan de kant werden geschoven. Meerdere politieagenten openden daarop het vuur op de bestuurder, die er desondanks in slaagde een van de drukste kruispunten in de stad te bereiken en daar zijn lading tot ontploffing te brengen.

De bom ontplofte in een buurt met veel overheidskantoren, winkels, hotels en restaurants. Volgens ooggetuigen was een hotel waar vaak overheidsmedewerkers, journalisten en uit het buitenland teruggekeerde Somaliërs verblijven mogelijk het doelwit van de aanslag.