Meerdere gewonden in Oostenrijk door wilde aanval met mes

07-03-2018

UPDATE 21:59 uur: Verdachte steekt opnieuw iemand neer. Ditmaal zou er sprake zijn van lichte verwondingen. Dader is nog op de vlucht. De zwaargewonde die zijn gevallen bij de eerste aanval komen allen uit een Oostenrijks gezin, naast de ouders werd ook hun volwassen dochter aangevallen met een mes. Daarna is de schuldige naar Praterstern gevlucht. Later viel er nog een gewonde nadat een man werd neergestoken en een mes wond opliep. Op dit moment is het onduidelijk of er een verband is met de eerste aanval.

Oostenrijkse media melden dat het gaat om een Afghaanse man. Hij zou een Tsjetsjeense man hebben neergestoken. De politie heeft dat niet bevestigd.

Veel speciale politie-eenheden zijn op de plaats waar de aanval plaatsvond.

Eerder op de avond was er ook al een steekpartij, maar volgens Oostenrijkse media is niet duidelijk of de incidenten met elkaar te maken hebben.

In Wenen heeft vanavond een man verschillende mensen lukraak met een mes aangevallen, meldt de Oostenrijkse lokale media. Ten minste drie mensen zijn hierbij zwaargewond geraakt en de verdachte is nog steeds op vrije voeten.

Een man viel naar verluidt verschillende voorbijgangers willekeurig aan met een mes in Praterstasse, een woonwijk naast Prater Park en op slechts een paar mijl van Hofburg Castle.

De dader vluchtte na zijn daad. Er is een klopjacht gaande, waarbij zowel politie als speciale troepen zijn ingezet. De plaats van het incident is afgezet. Het is nog onduidelijk of de aanval terreurgerelateerd is.

Plaats incident
Plaats incident