Meest bekende IS terrorist uit Duitsland gedood

19-01-2018

Duitsland meest bekende IS-terrorist en voormalig rapper Denis Cuspert is in Syrië om het leven gekomen. Dat meldt de in de VS gevestigde Site Intelligence Group, die is gespecialiseerd in jihadistische berichtgeving.

Het inlichtingenbureau beroept zich op informatie uit bronnen rond Islamitische Staat. Cuspert zou zijn gedood in de provincie Deir al-Zor. Foto's van zijn bebloede lijk zijn verspreid ter bevestiging.

Cuspert, van Duits-Ghanese afkomst, kwam uit de Berlijnse wijk Kreuzberg. In Duitsland stond hij bekend als rapper Deso Dogg. Hij is in april 2014 naar Syrië gegaan om zich als Abu Talha al-Almani aan te sluiten bij IS.

In video's riep hij herhaaldelijk op tot geweld. Daarnaast probeerde hij in zijn vaderland zieltjes te winnen voor de terreurorganisatie en strijders te rekruteren. Cuspert, die al een paar keer eerder dood is verklaard, staat sinds 2014 op de Duitse lijst met terroristen. De VS zetten hem er een jaar later op. hieronder vindt u een foto van de dode Cuspert.  * PAS OP SCHOKKENDE FOTO * 

Bron: Jihadwatcher Azazel
Bron: Jihadwatcher Azazel