Moeder opgepakte terreurverdachte: 'Amir is niet geradicaliseerd'

28-09-2018

Afbeelding de Gelderlander
Afbeelding de Gelderlander

Een moeder uit de Arnhemse wijk Presikhaaf zegt dat haar 18-jarige zoon een van de terreurverdachten is die gistermiddag werden opgepakt. Ze is zich rot geschrokken. Met betraande ogen vertelt ze in de deuropening aan de NOS hoe haar huis gistermiddag ineens vol stond met politie.

De van oorsprong Poolse vrouw verteld: "Ze zeiden niet waarvoor ze kwamen en namen Amir mee. Ik heb geen idee waar hij is." Zelf zegt ze nergens vanaf te weten en ook nooit op de hoogte te zijn geweest dat haar zoon zich bezighield met terrorisme. 

Vroeger ging hij naar de moskee, nu niet meer. "Hij is niet geradicaliseerd. Hij wilde wel een goede gelovige zijn." Amir heeft zijn moeder ook nooit laten merken dat hij negatief staat tegenover de Nederlandse samenleving. 

"Amir is een hele goede, lieve jongen. Het ging goed met hem. Hij ging zijn rijbewijs halen en het ging goed op school. Misschien is hij gehersenspoeld. Ik heb geen idee. Het is afschuwelijk. Het voelt alsof mijn kind is begraven." Ze heeft geen idee waar haar zoon nu is.


Bron NOS, verslaggever Mattijs van de Wiel.