Moslimbekeerling (17), snijdt keel van 13-jarige jongen door en steekt 30 keer een andere tiener nadat islam belachelijk werd gemaakt

14-03-2018

Volgens de politie in Florida wordt een 17-jarige verdachte ervan beschuldigd een 13-jarige jongen te hebben doodgestoken en een vrouw en haar tienerzoon tijdens een logeerpartij te hebben verwond. De tot de islam bekeerde jongen zou hebben gezegd dat de dodelijke aanval was ingegeven door zijn islamitische geloof.

Onderzoekers zeggen dat Corey Johnson, een vroegtijdig schoolverlater uit Jupiter, Florida, eerder het middelpunt was van een FBI-onderzoek dat werd gestart door berichten over zijn gewelddadige neigingen.

De 17-jarige werd op maandagmorgen gearresteerd op verdenking van moord en twee verdenkingen van poging tot moord als gevolg van de gewelddadige drievoudige steekpartij tijdens een slaapfeestje in de BallenIsles Country club in Palm Beach Gardens.

Het gruwelijke incident begon rond 18:00 uur toen de politie een oproep kreeg van de residentie op 334 Sunset Bay Lane, meldde CBS12 .

Toegesnelde agenten vonden Eileen Simon, haar 13-jarige zoon Dane Bancroft en een andere jongen, ge√Įdentificeerd als Jovanni Brand, badend in het bloed door de vele steekwonden.

Simon en Bancroft werden met spoed naar een ziekenhuis gebracht om te worden behandeld voor meerdere steekwonden. Brand, die maandag 13 werd, werd ter plekke dood verklaard nadat zijn keel was doorgesneden.

Simon's andere zoon, de 15-jarige Kyle Bancroft, was ook aanwezig maar wist ongedeerd te ontsnappen. Johnson barricadeerde zichzelf binnenshuis maar gaf zich over aan de politie na een omsingeling van twee uur met een SWAT-team.

Volgens de politie werd Simon rond 05.45 uur gewekt door het geluid van gekreun uit een loft op de bovenverdieping waar Jovanni Brand verbleef. Ze ging de jongen controleren, maar werd geconfronteerd met Johnson, die naar verluidt 12 keer op haar in stak.

Haar 13-jarige zoon haastte zich om zijn moeder te verdedigen maar werd volgens de politie meer dan 30 keer door de verdachte neergestoken.

Ondanks hun verwondingen konden de moeder en zoon wegrennen voor hulp en hebben zij bij het huis van een buurman de politie opgeroepen.

Paramedici die ter plaatse kwamen, constateerde dat Brand leed aan meerdere steekwonden en een scheur in zijn nek.

Johnson vertelde rechercheurs die de zaak onderzoeken, tijdens ondervraging dat hij besloot om Dane en Jovanni te doden, omdat hij voelde dat zij lachten om zijn islamitische geloof en de verafgoding van beroemdheden die de jongens benoemde als 'echte goden', dit ging in tegen Johnson's overtuigingen.

Kyle Simon vertelde politie dat hij en Johnson vaak gewelddadige video's over jihadisten bekijken, meest recent op zondag.  

De 17-jarige bekeerling vertelde de politie ook dat hij de koran op zijn telefoon las om moed te putten uit de heilige tekst voordat hij de dodelijke aanval startte.