Omstreden haatimam predikt rustig door in Den Haag

26-10-2017

De Telegraaf bericht vandaag dat de omstreden haatimam El Alami Amaouch ongestoord door predikt in Den Haag. De door België uitgezette sjeik wordt door onze zuiderburen beschouwd als een gevaar voor de samenleving; "zijn woorden werken als gif voor moslimjongeren"

Nadat de salafistische prediker vorig jaar 'omwille van de staatsveiligheid' België werd uitgezet, gingen de autoriteiten er vanuit dat hij naar Marokko zou afreizen. Nu blijkt dat hij zijn fundamentalistische gedachtegoed verspreidt in de Haagse wijk Transvaal en in de Schilderswijk. De gemeente Den Haag en het ministerie van Justitie bevestigen dat de imam de weg naar Den Haag heeft gevonden. 

Of Amaouch aan een moskee is verbonden, en aan welke, is onduidelijk. De Telegraaf heeft onderzoek gedaan en het blijkt dat diverse preken van de haatimam op sociale media te beluisteren zijn. Preken die in Den Haag zijn opgenomen. Uitspraken van Amaouch zijn geregeld zeer radicaal. Zo roept hij Allah aan om de benen en tong af te snijden van de islam-kritische dichter Ahmed Assid.