Vijfde bom Austin: Pakketsorteerder Austin gewond door ontploffing pakketje

20-03-2018

Bij het exploderen van een pakketje is een medewerker van pakketdienst FedEx bij de Amerikaanse stad Schertz gewond geraakt. Het pakketje was bedoeld voor een adres in Austin. In de afgelopen weken zijn er al vier pakketjes in de hoofdstad van de staat Texas ontploft.

De ontploffing vond plaats in een distributiecentrum van koerierdienst FedEx in de Texaanse stad Schertz, op zo'n honderd kilometer van hoofdstad Austin. Even na middernacht plaatselijke tijd ging een bom af, die verstopt was in een middelgrote doos. Op het moment van de explosie waren in het distributiecentrum 75 werknemers aanwezig, van wie één lichte verwondingen opliep door rondvliegende spijkers en ijzersplinters. 

De ontploffing is de laatste in een rijtje mysterieuze bommen die afgingen in Texas. De reeks ontploffingen begon op 2 maart toen een man om het leven kwam toen een pakketje voor zijn deur explodeerde. Daarna volgden nog drie ontploffingen met pakketjes. Daarbij viel één dode en raakten vier mensen gewond. De laatste ontploffing was gisteren.

De politie heeft nog geen idee wie er achter de ontploffingen zit. Er is een beloning van 100.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip en de sherrif heeft deze beloning verhoogt met nog eens 15.000 dollar.