Secretaris moskee Geleen opgepakt om financieren terreur

07-11-2017

Foto De Limburger
Foto De Limburger

De voorzitter en secretaris van de Al Houda-moskee in Geleen zijn dinsdag opgepakt. Het tweetal meldde zich op verzoek van de politie op het bureau van Venlo, waar ze direct werden gearresteerd. Dit meldt De Limburger vandaag.

Terrorisme
De secretaris tevens vice-voorzitter van de moskee, Laarbi A. (38), wordt verdacht van witwassen, deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk, het werven voor de gewapende strijd en financiering van terrorisme.
Stefan Z. (34), voorzitter van de Al Houda-moskee, is eveneens aangehouden. Hij wordt alleen verdacht van witwassen. Advocaat van beide verdachten, Alper Çinar, bevestigt de aanhouding maar wil op dit moment niet inhoudelijk reageren. 

Politieactie
De aanhoudingen houden verband met een grootschalige politieactie in februari van dit jaar. Toen viel de politie op diverse plekken in Geleen, Stein, Beek, Heerlen en Sittard binnen. Daarbij werden ruim 200 man van de politie, FIOD, Marechaussee en Defensie ingezet. Een van de plekken waar de politie binnenviel, was de Stichting Babycare in Geleen. Laarbi A. is voorzitter van die stichting. Bij de actie in februari werd niemand aangehouden.

Bron: De Limburger