Spanje extra waakzaam door aanwezigheid Nederlandse jihadist in Salou

17-12-2018

Khalid Makran
Khalid Makran

De Spaanse politie heeft alle politieagenten in de omgeving van Salou gewaarschuwd dat extra waakzaamheid noodzakelijk is en dat de veiligheid versterkt moet worden vanwege de aanwezigheid van een "Nederlandse jihadist" die omschreven wordt als een "persoon die onvoorspelbaar gedrag vertoont."

De politie heeft deze kennisgeving verzonden naar alle bureaus en commissies via een intern bericht waar de Spaanse krant ARA inzicht in kreeg. In deze mededeling worden agenten aangespoord om hun "zelfbescherming" te versterken.

In de verklaring valt te lezen: Deze eis "is het gevolg van de aanwezigheid op ons grondgebied van Khalid Makran, een man van 29 jaar in het bezit van een Nederlandse identiteitskaart." Deze persoon is voor het laatst op zondag om 15:00 uur in het centrum van Salou gezien.

De bronnen van Mossos d'Esquadra verzekeren de krant ARA ook dat op het moment dat de verdachte werd ge√Įdentificeerd, hij een "donkere broek en een donker jasje aan had en in een gezinsvoertuig reed", en dat er momenteel verder geen gegevens meer zijn.

Dit bericht wordt indien nodig aangevuld.