Twee gewonden na vierde explosie in drie weken in Austin, Texas

19-03-2018

Twee mensen zijn gewond geraakt bij een nieuwe explosie in Texas, de laatste in een reeks onopgeloste bomaanslagen in de Amerikaanse staat deze maand, aldus de politie.

Bewoners in het zuidwesten van Austin werd gevraagd om in hun huizen te blijven nadat de explosie het gebied zondag opnieuw wakker schudde.

Twee mannen, beiden in de twintig, werden met ernstige, maar niet levensbedreigende verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, aldus de politie.

Autoriteiten onderzoeken of de ontploffing werd veroorzaakt door een pakketbom gelijk aan de drie die eerder deze maand in de hoofdstad van Texas zijn ontploft.

Hoofdcommissaris Brian Manley waarschuwde inwoners opnieuw om geen verdachte pakketten aan te raken die nabij huizen worden achtergelaten."Wat we nu hebben is een scène waar het duidelijk is dat er een explosie heeft plaatsgevonden."

De laatste explosie vond plaats rond 20:30 uur in Travis Country, een buitenwijk in het zuidoosten van Austin, ver van de eerdere bombardementen in woonwijken in het oosten van de stad.

Het was de vierde explosie die Austin binnen minder dan drie weken trof.

De eerste ontploffing was een pakketbom die ontplofte in een huis in het noordoosten van Austin op 2 maart, waarbij Stephen House(39) werd gedood. Nog twee pakketbommen ontploften in het zuiden op 12 maart, waarbij de 17-jarige Draylen Mason werd gedood en twee vrouwen gewond raakten, waaronder zijn moeder.

Autoriteiten zeiden dat alle drie de explosies waarschijnlijk gerelateerd waren en dat de betrokken pakketten 's nachts op veranda's waren achtergelaten.

Manley had al eerder gesuggereerd dat de ontploffingen haatmisdrijven zouden kunnen zijn, omdat alle slachtoffers Afrikaans-Amerikaans of Latijns-Amerikaans waren.

"We hebben geen enkel bewijs", zei hij zondag. "Wat we zeker weten, is: we hebben drie slachtoffers die allemaal een kleur hebben en we hebben drie pakketbommen die zijn ontploft aan de oostkant van Austin," waar veel minderheidsburgers wonen.

De politiechef zei dat hij geloofde dat de bombardementen "bedoeld waren om een ​​bericht te sturen", hoewel hij niet zei wat die boodschap was. Manley voegde eraan toe dat de autoriteiten hoopten dat de bommenlegger toekijkt en "toenadering naar de politie zoekt voordat iemand anders gewond raakt of wordt gedood".

Lokale en federale autoriteiten hebben de beloning verhoogd voor informatie die leidt tot een veroordeling van de bomaanslagen tot $ 100.000, zei Manley.

Gouverneur van Texas Greg Abbott heeft ook $ 15.000 aangeboden.