UPDATE Gestolen vrachtwagen bevat geen gevaarlijke stof, géén waarschuwing Interpol 

23-01-2018

Er heerste vandaag enige paniek en verwarring over een truck die zaterdagnacht werd gestolen in het België. Volgens verschillende internationale media stuurde Interpol een waarschuwing uit, omdat de oplegger gevuld zou zijn met ruim 33.000 liter chemicaliën. Maar Interpol ontkent dat er waarschuwing is uitgegaan en ook het Belgisch parket meldt nu dat de oplegger geen gevaarlijke stof bevat.

De vrachtwagen werd zaterdagnacht gestolen ter hoogte van de afrit van de E40 in Loppem. Dat communiceert de procureur. De oplegger was gevuld met 33.500 liter radiacid 0254, een vetzuur dat niet wordt gebruikt om explosieven te produceren.

De diefstal van de oplegger werd nationaal en internationaal geseind, maar Interpol stuurde geen waarschuwing de wereld in, in tegenstelling tot wat verschillende internationale media berichtten en wij van Terreur Nieuws voor u vertaald hebben en op onze pagina hebben gedeeld. 

De zaakvoerder van het Zedelgemse transportbedrijf Devooght-Verleye reageerde verrast op het bericht dat Interpol zou hebben uitgestuurd na de diefstal van een oplegger van zijn bedrijf. "Die oplegger was helemaal niet gevuld met chemicaliën, maar met simpele olie die gebruikt wordt voor de productie van zeep, tandpasta en scheerschuim", aldus Nick Verleye tegen HLN.

"Ik weet niet waar Interpol het verhaal vandaan haalt dat het om chemicaliën zou gaan waarmee explosieven vervaardigd kunnen worden", aldus Verleye. "Uit de officiële papieren die ik de politie overhandigde blijkt dat het om oliezuur gaat. Door de heisa slaap ik al enkele dagen niet meer. Ik hoop zo snel mogelijk mijn oplegger terug te hebben. De oplegger zelf kost immers al 85.000 euro en de lading op zich nog eens 25.000."