Vermoedelijk daad antisemitisme Parijs: Overlevende holocaust (85) doodgestoken

27-03-2018

De in Parijs doodgestoken Joodse vrouw Mireille Knoll (85) is volgens de Parijse politie waarschijnlijk slachtoffer geworden van een daad van antisemitisme.

Knoll werd vrijdagavond met elf messteken gedood in haar appartement. Haar lichaam is door brandstichting daarna deels verkoold, zo bericht WNL vandaag.

Twee verdachten, mannen van 22 en 29 jaar, zijn opgepakt. Er zijn aanwijzingen dat Knoll is vermoord omdat ze joods was, zegt het parket.

'We zijn erg geschokt', reageert haar zoon. 'Ik begrijp niet hoe iemand een vrouw kan vermoorden die geen geld heeft en in een sociale woning woont.'

De buurman van de hoogbejaarde Mireille Knoll is één van de mannen die is aangehouden. Knoll zou de man al kennen sinds zijn geboorte. De man is volgens parlementslid Meyer Habib (van de centrum-rechtse partij UDI, Union des démocrates et indépendants) een 35-jarige moslim.

Volgens familieleden ontsnapte Knoll aan een grote razzia in 1942, de zogenaamde Vél d'Hiv. Tijdens deze razzia werden in Parijs ongeveer 13.000 Joden opgepakt en getransporteerd naar werk- en vernietigingskampen. Dankzij het Braziliaanse paspoort van de moeder van Knoll wist zij te ontkomen.