Voormalige Britse anti-terreurchef: "Een aanslag voor Kerstmis zou geen verrassing zijn"

18-12-2017

Een terroristische aanslag in Groot-Brittannië met Kerstmis is waarschijnlijker dan ooit, aangezien er ongeveer 20.000 extremisten door de straten van het land zwerven, waarschuwde een voormalig anti-terreurchef, zo bericht de Daily Star Online.

Chris Phillips, die ooit hoofd was van het National Counter Terrorism Security Office, heeft gezegd dat het 'geen verrassing' zou zijn als terroristen voor 25 december toeslaan.

Zijn waarschuwing komt na ISIS- propaganda die kerstinkopers op de Britse High Streets dreigt aan te vallen.

'Het dreigingsniveau is ernstig, wat betekent dat er op elk moment een aanval kan plaatsvinden', vertelde Phillips aan Daily Star Online . 'Aanvallen komen vaker voor, dus niemand moet verbaasd zijn als er nog een aanval is voor Kerstmis.' Hij waarschuwde dat het voor de politie onmogelijk zou zijn om de veiligheid van het hele land te garanderen vanwege het grote aantal potentiële bedreigingen.

'Er staan ​​20.000 mensen op de lijst. De politie kan ze niet allemaal bekijken. De politie moet moeilijke beslissingen nemen.'

Het Verenigd Koninkrijk werd dit jaar getroffen door vier grote terreuraanvallen in Westminster, Manchester Arena, London Bridge en Parson's Green Tube station.

Het huidige dreigingsniveau van het land zorgt voor meer gewapende politie op straat en paaltjes op verharde paden moeten voertuigaanvallen voorkomen.

ISIS laat de propaganda-machine voor de feestdagen op volle toeren draaien en publiceerde een reeks posters die de kerstinkopen in Europa en de Verenigde Staten bedreigen.

Afgelopen maand werden posters van de kerstman geknield voor een ISIS-beul op de Regent Street in Londen, en een jihadi met een bloedend mes dat uitkijkt over een kerstmarkt in Parijs met de Eiffeltoren op de achtergrond online gedeeld.

Beide afbeeldingen droegen het bericht 'Soon on your holidays' in het Engels, Frans en Duits.