Weer aanslag kerstmarkt voorkomen met arrestatie

20-12-2017

In het Duitse Karlsruhe is opnieuw een terreurverdachte opgepakt. De man zou een aanhanger van Islamitische Staat zijn die een aanslag plande op de kraampjes rond de ijspiste op de Schlossplatz in Karlsruhe. Dat deelt de openbare aanklager mee. Dit bericht Het Laatste Nieuws vanavond. 

De 29-jarige Dasbar W. wordt verdacht van de verspreiding van terreurpropaganda, zo luidt het in een persbericht van het kabinet van de openbare aanklager.

De man zou in juni 2015 van Duitsland naar Irak gereisd zijn, waar hij van maart tot juli 2016 streed aan de zijde van Islamitische Staat.

Na zijn terugkeer naar Duitsland in juli 2017 begon hij met het beramen van een aanslag op de kerstmarkt, waarop hij met een wagen wilde inrijden. De man zou ter voorbereiding herhaaldelijk de locatie van de kerstmarkt verkend hebben. Volgens de autoriteiten probeerde hij de voorbije maanden vruchteloos een job als chauffeur bij verschillende koerierdiensten te pakken te krijgen. De verdachte verschijnt morgen voor de rechter.