Terreur Nieuws

Vanmorgen heeft er een zware explosie plaatsgevonden nabij het gebouw van de Griekse private televisie- en nieuwszender Skai in Piraeus. De aanslag was afgelopen nacht al aangekondigd via een telefoontje aan een andere zender.

De Spaanse politie heeft alle politieagenten in de omgeving van Salou gewaarschuwd dat extra waakzaamheid noodzakelijk is en dat de veiligheid versterkt moet worden vanwege de aanwezigheid van een "Nederlandse jihadist" die omschreven wordt als een "persoon die onvoorspelbaar gedrag vertoont."

Het vliegtuig van de Duitse bondskanselier Angela Merkel was donderdagavond toch niet gesaboteerd. Er is geen enkele aanwijzing dat er bij de technische storing sprake was van opzet, aldus een woordvoerder van de Duitse luchtmacht.

Een vrouw heeft in een kleuterschool in de Chinese stad Chongqing meerdere kinderen neergestoken. Volgens de politie zijn veertien kinderen gewond geraakt door de aanval, aldus de Chinese televisiezender CGTN. Het is nog onduidelijk hoe zwaar de kinderen eraan toe zijn.

In de Amerikaanse staat New York is een man opgepakt die plannen had om volgende maand op de verkiezingsdag in Washington DC een bomaanslag te plegen. De man is aangeklaagd vanwege het maken van een bom, het plannen van een aanslag en het vervoeren van explosieve materialen.

In de Verenigde Staten hebben federale aanklagers de doodstraf gevraagd voor Sayfullo Saipov, de dader van de aanslag op 31 oktober 2017 in New York. Daarbij reed hij in het stadsdeel Manhattan met een gehuurde pick-uptruck in op voetgangers en fietsers. Bij de aanslag vielen acht doden en twaalf gewonden. Onder de doden was onder meer een...