Terreur Nieuws

De 29-jarige Khalid Makran, die de Nederlandse identiteit draagt, is vandaag gearresteerd op verdenking van terroristische activiteiten. Hij werd vanmorgen langs een snelweg opgepakt vlakbij Salou.

Vanmorgen heeft er een zware explosie plaatsgevonden nabij het gebouw van de Griekse private televisie- en nieuwszender Skai in Piraeus. De aanslag was afgelopen nacht al aangekondigd via een telefoontje aan een andere zender.

De Spaanse politie heeft alle politieagenten in de omgeving van Salou gewaarschuwd dat extra waakzaamheid noodzakelijk is en dat de veiligheid versterkt moet worden vanwege de aanwezigheid van een "Nederlandse jihadist" die omschreven wordt als een "persoon die onvoorspelbaar gedrag vertoont."

Het vliegtuig van de Duitse bondskanselier Angela Merkel was donderdagavond toch niet gesaboteerd. Er is geen enkele aanwijzing dat er bij de technische storing sprake was van opzet, aldus een woordvoerder van de Duitse luchtmacht.

Een vrouw heeft in een kleuterschool in de Chinese stad Chongqing meerdere kinderen neergestoken. Volgens de politie zijn veertien kinderen gewond geraakt door de aanval, aldus de Chinese televisiezender CGTN. Het is nog onduidelijk hoe zwaar de kinderen eraan toe zijn.