Terreur Nieuws

Een moeder uit de Arnhemse wijk Presikhaaf zegt dat haar 18-jarige zoon een van de terreurverdachten is die gistermiddag werden opgepakt. Ze is zich rot geschrokken. Met betraande ogen vertelt ze in de deuropening aan de NOS hoe haar huis gistermiddag ineens vol stond met politie.

Verschillende operaties leggen diverse verdachte reispatronen bloot die duiden op een verhoogde dreiging voor West-Europa en specifiek voor Marseille, Nice en Monaco. De dreiging komt van Al Qaeda & IS gerelateerde terreurgroeperingen. De verhoogde dreiging is met name gericht op populaire evenementen in Zuid-Frankrijk. De dreigingswindow opent 17...

Afgelopen nacht is een man in het Franse Nîmes met zijn auto ingereden op een groep voetgangers. In de stad was het druk in verband met de start van een oogstfestival dat tot en met zondag duurt. Gelukkig zijn er "slechts" twee mensen licht gewond geraakt, meldde de krant Midi Libre.

11 september nadert en ieder jaar is er een verhoogde kans op aanslagen door extremisten die de aanslagen op Amerika willen eren door middel van een terroristische daad. Dit jaar is de terroristische dreiging echter groter dan voorgaande jaren. Voor West-Europa en Amerika is een dreigingswindow actief van 6 september tot 12 september.